Mengapa Kaum Lelaki Lebih Gemar Wanita Yang Kurus dan Seksi


Disini saya akan kongsikan mengapa lelaki lebih suka kepada wanita yang kurus dan seksi? Mesti anda ingin tahu kan...

Lain orang lain taste kan. Ada yang suka badan yang gempal, chubby-chubby sikit, maklumlah cute kan? Hehe!!!

Ada juga lelaki yang lebih gemar wanita kurus dan seksi. Tapi kalau dah terlebih kurus tu macam ner pulak yer? Cantik ker?

Hal ini mungkin dipengaruhi oleh model iklan dan artis-artis wanita yang mempunyai bentuk badan kurus dan mengiurkan yang sering membuatkan lelaki sering berfantasi mengenai mereka.

Antara punca sebenar lelaki gemar wanita kurus dan seksi ialah: -

1) Wanita Kurus Kelihatan Lebih Seksi

Ketika anda melihat bahagian pinggang ke pinggul, seorang wanita yang kurus akan kelihatan mempunyai rupa ukuran badan (curve) yang sempurna. Semakin sempurna ukuran bentuk badan mereka, mereka akan kelihatan lebih seksi.

2) Wanita Kurus Kelihatan Lebih Seksi Dalam Soal Berpakaian

Wanita berbadan kurus akan kelihatan seksi dan mempunyai daya tarikan seksual yang kuat sekiranya mereka mengenakan pakaian yang sesuai.

3) Wanita Kurus Mudah Untuk Dilantik

Kaum lelaki merasakan wanita berbadan kurus lebih mudah untuk diangkat atau didokong. Ini merupakan salah satu sebab utama kaum lelaki mengapa mereka lebih sukakan wanita kurus, berbanding wanita gemuk.

4) Wanita Kurus Kelihatan Lebih Langsing

Terdapat garis perbezaan antara kurus dan langsing. Wanita yang kurus mempunyai berat badan yang kurang untuk mempamerkan aset mereka seperti payu dara dan punggung, manakala, wanita yang langsing mempunyai badan yang sihat dan mempunyai saiz badan yang sempurna seperti seorang model.

5) Wanita Kurus Lebih Fleksibel Di Tempat Tidur

Wanita kurus dan langsing mudah di atur ditempat tidur berbanding wanita gemuk. Jika anda mahu wanita anda nampak mengancam di tempat tidur, cari lah wanita yang berbadan kurus.

Ini adalah antara pendapat mengapa lelaki lebih gemar wanita kurus, namun ini adalah sekadar pendapat mungkin lain lelaki lain pendapatnya kan. Semoga bermanfaat.

No comments

Powered by Blogger.