Cara Mudah Menjana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Cara Mudah Menjana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi|RAMAI yang masih mengganggap dan mengatakan peluang untuk buat duit dengan fotografi ini memerlukan kos yang sangat tinggi kerana terpaksa membeli peralatan kamera yang mahal sehingga mencecah RM3,000 - RM10,000 bagi sebuah kamera.

                Cara Mudah Menjana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Tahukah anda walaupun anda hanya mempunyai kamera entry level sahaja, anda sebenarnya boleh memulakan bisnes fotografi? Untuk memulakan bisnes fotografi ada beberapa perkara penting yang anda harus perhatikan terlebih dahulu.

Yang menjadi satu masalah di Malaysia hari ini ialah industri fotografi perkahwinan semakin meningkat saban hari. Tetapi jumlah jurufoto yang mengikut standard profesional adalah terlalu sedikit.

                  Cara Mudah Menjana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Apabila anda telah mendapat banyak tawaran dan menjadi semakin pro, anda boleh tawarkan pakej berharga dari RM3,000 sehingga RM7,000. Cuba kira, berapa keuntungan anda dapat sekiranya anda mendapat kerja fotografi perkahwinan setiap minggu sepanjang tahun? Memang berbaloikan!

Mesti anda berangan-angan untuk menjadi kaya dengan hanya fotografi perkahwinan sahaja. Terdapat banyak lagi genre-genre fotografi yang popular di Malaysia dan menguntungkan untuk anda ceburi sekiranya anda mahu menjadi jurufoto profesional secara sepenuh masa.

Cabang-Cabang Bisnes Fotografi Yang Ada

Rahsia ini mungkin tak ramai yang tahu. Tapi cuba lihat dibawah ni!

1- Perkahwinan
2- Majlis pertunangan
3- Ekspo pertanian MAHA
4- Program motivasi
5- Karnival
6- Majlis graduasi
7- Makanan & minuman
8- Pertunjukan fesyen & modelling
8- Smartphone products
9- Majlis pelancaran album artis tempatan
10- Sukan antarabangsa

Banyak dan menarik kan? Cukup kalau anda pilih cuma satu atau dua bidang sahaja untuk buat bisnes fotografi ini.

Bagi yang ingin dapatkan panduan mudah menjana pendapatan dengan bisnes fotografi boleh dapatkan Ebook DISINI

Klik>> Rahsia Mudah Memulakan Bisnes Fotografi

6 comments:

  1. Good sharing, boleh buat pendapatan sampingan kan, cuma tu lah kena rajin nak godek kamera dan perlu perbaiki skil dan pengetahuan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...mmng ada yg cari pndapatan dgn bisnes fotografi...agak berbaloi

      Delete
  2. Kalau pandai amek pic memang boleh buat duit.. Sumber pendapatan tu.. Tapi nak kene memang betul2 pro la baru masyukkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah btol tu kak lea...kna profesional tntg selok belok fotografi ni

      Delete
  3. Agarnya nak belajar jadi fotografer ni susah tak? Rasa nak jugak jadi fotografer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya susah jgak kak...nk belajaq smpai jdi pro agak susah

      Delete

Powered by Blogger.