Cara Untuk Streaming Lagu Secara Percuma & Tanpa Had Dengan U Mobile Music onz ™

HARI ini muzik dilihat sebagai satu medium hiburan peribadi ringkas yang sangat digemari oleh segenap lapisan masyarakat.

Cara Untuk Streaming Lagu Secara Percuma & Tanpa Had Dengan U Mobile Music onz ™

Bagaimanapun, satu benda sahaja yang menjadi penghalang buat muzik untuk sampai ke telinga pendengar, iaitu kuota data Internet. Jadi, pastikan memilih telco yang memberikan akses penstriman muzik tanpa had.

Salah satu telco Malaysia yang menawarkan penstriman muzik tanpa had adalah U Mobile menerusi servis Kedai-onz ™.

Berikut adalah cara bagaimana untuk menstrim lagu apabila menggunakan langganan U Mobile.

Cara Untuk Streaming Lagu Tanpa Had Dengan U Mobile

1 - Pertama sekali, pastikan nombor telefon yang digunakan berdaftar dengan U Mobile. Untuk pengguna pra-bayar, pastikan mempunyai baki kredit yang mencukupi (sekurang-kurangnya RM20 untuk melanggan UMI 20).

2 - Bagi pengguna pasca-bayar, Kedai-onz ™ sudah dimasukkan siap-siap di dalam pelan yang dilanggan. Untuk pengguna pra-bayar pula, mereka cuma perlu melanggan mana-mana pelan internet UMI yang ditawarkan oleh U Mobile.

Untuk melanggan, dail * 118 # dan ikut arahan yang ditetapkan.

3 - Muat turun mana-mana aplikasi dari rakan pembekal Music-onz ™. Setakat ini, ada 20 kesemuanya, jadi pilih salah satu yang paling disukai.

Bagi pengguna iOS, boleh memuat naik aplikasi-aplikasi ini menerusi App Store manakala untuk pengguna Android, aplikasi-aplikasi ini boleh dimuat naik menerusi Play Store.

Lebih mudah, U Mobile turut memberikan pautan mudah ke semua aplikasi-aplikasi ini menerusi laman web www.u.com.my/plans/data-services/music-onz.

4 - Buka aplikasi dan mula menstrim lagu tanpa perlu risau mengenai data. Data-data yang digunakan untuk menstrim lagu melalui kesemua 20 permohonan yang tertera diatas adalah percuma.

Baru-baru ini, U Mobile turut mengumumkan untuk memberi tiga kali ganda lebih data pantas kepada pelanggannya. Selain itu, pelanggan UMI juga akan mendapat data percuma untuk penstriman video menerusi Video-onz ™ & Music-onz ™.

Selamat mencuba!

No comments

Powered by Blogger.