5 Fakta Tentang Valak di Filem The Conjuring 2

Hantu seram yang digambarkan sebagai sosok jururawat yang muncul di The Conjuring 2 kini menjadi bahan perbincangan banyak orang di media sosial . Bahkan muncul mimik-mimik lucu dan menggeletek dengan tema hantu bernama Valak tersebut .

Sebelum itu kamu harus tahu terlebih dahulu siapa Valak ini yang sebenarnya.

Berikut ini adalah beberapa fakta mengenai Valak yang perlu kamu tahu:

5 FAKTA VALAK:

Pertama, Valak digambarkan dalam tiga kitab kuno yakni: Dictionaire Inferal, Pseudomonarchia Daemonum dan Goetia. Dan ketiganya menggambarkan bahawa Valak adalah tubuh iblis yang memimpin 30 pasukan di neraka.

Kedua, Valak mempunyai rupa seperti anak kecil dengan dua sayap malaikat, bukan seperti jururawat yang digambarkan dalam filem The Conjuring 2 tersebut. Bahkan Valak mempunyai kenderaan berbentuk naga berkepala dua.

Ketiga, Valak disebut sabagai President Mighty and Great. Tugasnya memberikan jawapan letak harta tersembunyi dan mengatakan dimana sang naga kelihatan. Kedua-duanya akan dibawa ke exorciser tanpa ada paksaan.

Keempat, Valak mempunyai cara penyebutan yang berbeza-beza, di antaranya: Ualac, Valac, Valax, Valu, Valic, Volac.

Kelima, Valak digambarkan sebagai jururawat di The Conjuring 2, hal itu disebabkan James Wan belum menemui reka bentuk yang tepat untuk Valak.

Itulah beberapa fakta seputar Valak yang saat ini sedang ramai diperbincangkan. Jangan lupa tonton filem ini.

No comments

Powered by Blogger.