Sinopsis Drama Cinta 11 Syarat (ASTRO)Global Station Sdn Bhd akan membawakan drama terbaru adaptasi novel Cinta 11 Syarat karya Muna Mahira. Diarahkan oleh Keoi Hj Khalid. Akan menampilkan gandingan tiga pelakon iaitu Aqasha, Bella Dally, dan Iqram Dinzly. Drama Cinta 11 Syarat dijadualkan bersiaran mulai 6 Jun 2016 di saluran Astro Prima dan Astro Maya HD

JUDUL: CINTA 11 SYARAT

EPISOD: 20 episod

TARIKH / MASA: 6 Jun 2016

SIARAN: Astro Prima 105 & Astro Maya HD 135

PENGARAH: Keoi Hj Khalid

TERBITAN: Global Station Sdn Bhd

PELAKON: Aqasha, Bella Dally, Iqram Dinzly, Anne Abdullah, Farisha Irwayu, Afifah Nasir, Cinta Deline, Syamin Azlah, Kazar, Delimawati

WATAK PELAKON
Aqasha sebagai Haziq

Bella Dally sebagai Rasya

Iqram Dinzly sebagai Syahrie

Anne Abdullah sebagai Saodah

Farisha Irwayu sebagai Jannah

Afifah Nasir sebagai Hana

Kazar sebagai Pak Omar

SINOPSIS CINTA 11 SYARAT

Rasya - Pelajar tahun akhir yang bijak. Dia tidak pernah berkasih lagikan bercinta. Itu syarat ayahnya selagi dirinya bergelar pelajar. Tapi kenapa dirinya yang karam dibadai cinta pasangan lain? Tidak semena-mena kesuciannya diragut orang yang cukup dipercayainya. Kelam terus masa depan dek insiden hitam itu. Bertambah berat beban yang terpaksa dipikul kala diri dikhabarkan berbadan dua. Mana mahu diletakkan muka kala ceritanya sebagai perempuan sundal dicanang sekampung? Orang lain yang kecewa bercinta, dia pula yang terpaksa merana! Hidupnya yang tenang dan indah selama ini berputar 360 darjah.

Haziq aka Komeng - Seboleh mungkin dia mengelak daripada perempuan-perempuan bebas di bandar lantaran kerjanya yang sentiasa dihimpit perempuan sebegitu. Dahulunya sentiasa berbuat dajal namun tiba-tiba dia melamar Rasya biar nama itu sudah busuk sekampung. Lalu motifnya dipersoalkan. Manakan tidak, dia satu-satunya orang yang hampir membunuh Rasya. Bukan sekali tetapi dua kali!

Bersatulah Rasya dan Haziq dengan meriah untuk mengelak salah faham orang kampung. Biarpun tidak dipersetujui oleh umi Haziq, dia tetap meneruskan rancangannya. Rasya pula akur setelah segala syarat untuk menidakkan lamaran Komeng dengan mudah dilaksanakan. Bencinya berkahwin dengan lelaki yang hampir menyebabkan dia mati! Antara takut, sakit hati dan budi Haziq, membuatkannya berada di persimpangan. Mahu marah sungguh-sungguh tetapi kata-katanya terikat pula. Walau bagaimanapun, mahu meneruskan satu semester yang tinggal, dia perlu akur 10 syarat Haziq yang nampak remeh tetapi merasa resah gelisah, dadanya. Bermulalah hidupnya kucar-kacir kerana syarat-syarat Haziq. Tetapi, tidak kepada Haziq kerana syarat-syarat itu menambah ceriakan rumah tangganya dengan keletah Rasya yang sekejap manja, sekejap keras hati.

Penerimaan Rasya terhadap Haziq aka Komeng menyebabkan Syahrie tidak keruan kerana dia yakin Komeng berniat jahat. Dia tambah tidak ketahuan rasa apabila naluri kebapaannya menular laju di ruang hati setelah mengetahui Rasya hamilkan anaknya atas kesilapan yang tidak disengajakan. Dia tekad mahu kejar Rasya.

No comments

Powered by Blogger.