Inilah Kisah Akhir Zaman Dimana Yahudi Akan Sembunyi Disebalik Pohon Gharqad


Siapa tahu apa itu pohon gharqad yang akan selamatkan bangsa yahudi diakhir zaman kelak? Kini ,banyak pohon gharqad telah ditanam oleh bangsa yahudi sebagai penyelamat mereka pada masa kelak.

Hancurnya bangsa Yahudi merupakan salah satu daripada tanda-tanda datangnya hari kiamat. Bermula dengan sebuah peperangan besar yang melibatkan banyak bangsa di dunia termasuk bangsa Yahudi. Sebelum berlaku peperangan ini, terdapat beberapa peristiwa lain yang menyebabkan terjadinya perang ini menurut kronologi hadis akhir zaman hasil kajian ilmuwan Islam.

Pertempuran dahsyat ini dikenali sebagai Armageddon, di mana lokasi utama perang ini adalah di lembah Megiddo atau Mageddon, Palestin. Mungkin ada yang menganggap Perang Armageddon hanyalah sebuah filem fiksyen Hollywood belaka. Kenyataannya, Hollywood yang disokong oleh Yahudi memang mahu menyembunyikan fakta tentang Armageddon ini melalui propaganda filem. Padahal di kalangan para ahli kitab mereka telah mengkaji tentang peperangan ini dan senantiasa bersedia untuk menghadapinya.

Disebutkan dalam Kitab Zakaria (89/13), bahawa sebahagian besar bangsa Yahudi akan mati dalam perang Armageddon dan dua pertiga dari mereka akan musnah. Sedangkan dalam kitab Zagiyal (12/39) disebutkan: "Akan berlangsung tujuh bulan sehingga rumah Israel berjaya menguburkan mereka (orang-orang mereka yang terbunuh) sebelum membersihkan bumi".

Sebutan Armageddon sebenarnya tidak ada dalam suatu Hadis. Hanya disebut dalam kajian Kristian dan Ahli Kitab. Menurut bahasa Ibrani, Ar bermaksud gunung atau bukit. Mageddo pula adalah nama sebuah lembah di Palestin. Sebuah tempat yang cukup strategik dari segi peperangan. Perang ini juga dikatakan sebagai perang terakhir dengan menggunakan seluruh kekuatan pelbagai peralatan senjata moden yang canggih. Mungkin perang itu adalah Perang Dunia ketiga yang disebut-sebut sebagai Perang Nuklear.

Banyak yang mengatakan bahawa dalam Perang Dunia Ketiga, nuklear akan digunakan. Ada diceritakan juga dalam kitab Bahrul Mazi. Perang Dunia Ketiga yang diramal akan berlaku dalam masa yang singkat. Tetapi, kemusnahannya amat dahsyat. Sehingga dikatakan dunia selepas itu akan kembali menjadi seperti Zaman Pertengahan di mana tentera hanya akan menunggang kuda dan bersenjatakan pedang seperti perang zaman dahulu.

"Jika Perang Dunia Ketiga adalah berjuang dengan senjata nuklear, yang keempat akan berjuang dengan busur dan anak panah." - Louis Lord Mountbatten

"Saya tidak tahu dengan apa senjata Perang Dunia Ketiga akan digunakan, tetapi Perang Dunia Keempat akan bertempur dengan kayu dan batu." - Albert Einstein

Apakah pernyataan Einstein dan Mountbatten hanya kebetulan? Kononnya ini disebabkan semua teknologi tidak boleh digunakan lagi pada masa itu kerana EMP (electromagnetic pulse) senjata nuklear itu sendiri berlaku ketika Perang Dunia Ketiga. Jadi, kekuatan tentera ketika Perang Dunia Keempat nanti adalah seimbang dan tidak berat sebelah kerana semuanya menggunakan peralatan perang yang sama.

Malah, ada sebahagian hadis yang menekankan akhir zaman nanti akan berlakunya perang menggunakan pedang dan Dajjal akan disembelih dengan pedang. Hadis Nabi juga ada menyebut, Yahudi Zionis akan bersembunyi di balik-balik batu dan kayu dan hanya selamat di belakang pohon Yahudi iaitu pohon Gharqad, yang banyak ditanam di Israel sekarang ini.

"Tidak akan terjadi kiamat sehingga umat Islam berperang dengan seluruh Yahudi. Umat ​​Islam akan membunuh mereka sehingga saat mereka bersembunyi di balik batu dan pokok, tiba-tiba pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar datanglah kamu ke sini dan bunuhlah orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi ". (Hadits Sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim).

Semoga bermanfaat.

No comments

Powered by Blogger.