Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat|KORANG pernah mencuba menggunakan produk keluaran Dr. Beau? Sebenarnya serum Dr. Beau ini adalah sejenis minyak dalam bentuk kapsul yang digunakan untuk kulit muka anda. Nak tahu lebih lanjut tentang produk serum Dr Beau? Dr. Beau merupakan Vitamin E dari bahan herba semulajadi yang telah terbukti berkesan dan digunakan oleh ramai selebriti dan pakar kecantikkan di dunia.

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

Untuk pengetahuan anda, serum Dr Beau ini amat sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita yang mengalami masalah parut, jeragat, kulit kusam, kulit berminyak dan jerawat. Serum Dr Beau ini juga telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan (Nombor Daftar : NOT170502921K).

Jenis Kulit Wanita Asia

1. Kulit Normal

Kulit normal atau kulit biasa iaitu jenis kulit yang licin, halus dan lembap apabila dipegang, pori-pori juga halus dan rata. Kulit kelihatan segar dan sihat. Kulit jenis ini sememangnya bertuah, hanya perlu menjaganya sahaja. Namun, Penjagaan kulit seperti jenis bedak yang digunakan, dan barang komestik perlu diteliti sebelum digunakan. Masalah yang biasa dihadapi kulit muka normal adalah kulit senang mengalami kekeringan, bintik-bintik hitam dan pigmentasi, serta menimbulkan bintik hitam dan putih.

2. Kulit Kering

Kulit kering pasti kelihatan kusam dan nampak tua dari usia. penyebabnya adalah kelenjar minyak yang kurang aktif dan terjadi di daerah yang cuacanya panas, atau terlalu banyak terdedah kepada penghawa dingin. Penyebab kulit kering ialah disebabkan oleh pemakaian pembersih muka yang banyak mengandungi alkohol, kurang minum air atau pengambilan ubat tertentu (roaccutane). Masalah yang dihadapi kulit kering adalah kulit muka menjadi mudah kelihatan tua, dan mudah menimbulkan  bintik-bintik hitam (freckles) garis hitam di sekeliling mata, pigmentasi dan muka kelihatan pucat dan tidak bermaya.

3. Kulit Sensitif

Kulit muka yang sensitif terjadi kerana rangsangan faktor dari luar atau salah guna produk kosmetik. Jenis makanan harian juga harus diperhatikan agar tidak terjadi alergi, produk make up atau kosmetik, faktor lingkungan/ cuaca panas atau dingin harus diperhatikan juga. Masalah yang selalu terjadi ialah kulit boleh pecah-pecah, merah, perit, mengelupas dan mengalami pigmentasi dan bintik-bintik hitam dan berjerawat.

4. Kulit Yang Bermasalah

Kulit yang bermasalah biasa dihadapi oleh hormon remaja yang kelenjar minyaknya terlalu aktif hingga menyebabkan kulit berminyak dan menimbulkan jerawat. Pori-pori yang terbuka mengeluarkan minyak yang berlebihan dan terjadi tumbuhnya jerawat dan apabila tidak dirawat dengan betul boleh menimbulkan pembiakan bakteria.

Apabila wanita dalam masa period atau haid hormon menjadi tidak seimbang dan sering tumbuh jerawat di bagian sekitar muka tapi itu hanya sementara. Masalah yang dihadapi ya itu tadi tumbuh jerawat/jerawat batu, pori-pori terbuka dan bintik-bintik hitam pada muka.

Senarai Kandungan Yang Digunakan

Antara kandungan/ bahan yang digunakan dalam produk adalah seperti berikut:

1. Vitamin E yang merawat kulit.

2. Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.

3. Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.

4. Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.

5. Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif. Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.

6. Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.

7. Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

SEMUA GABUNGAN HEBAT INI TERKANDUNG DALAM DR BEAU!

Sangat sesuai untuk wanita Asia
Meresap ke dalam kulit dengan pantas
Bau harum dan wangI semulajadi
Tidak melekit
Rasa segar dan nyaman
SesuaI untuk semua jenis kulit

            

Cara Penggunaan Serum Dr Beau

1. Bersihkan kulit muka anda, Setelah kulit bersih, teteskan Dr. Beau pada talapak tangan, kemudian, sapu dengan cara menggosok-gosok telapak tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit.

2. Selanjutnya, usapkan ke seluruh atau sebagian kulit muka hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan.

3. Setelah Dr. Beau disapu, dah bleh pakai bedak atau sunblok . supaya hasilnya lebih berkesan, Dr. Beau sebaiknya disapu waktu pagi dan malam . Pada pagi, Dr. Beau digunakan untuk menjaga kulit dari udara kotor sepanjang siang. Dan,malam boleh merehatkan dan memulihkan kulit.

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

Senarai Kandungan / Isipadu

◾ 30 biji per botol
◾ 100 gram
◾ Simpan di tempat suhu kurang dari 27°C (Suhu bilik)

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Berikut adalah antara testimoni pengguna Serum Dr Beau yang boleh saya kongsikan dibawah:

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

Serum Dr Beau Untuk Masalah Jeragat Dan Jerawat

Bagaimana Cara Mendapatkan "Serum Dr Beau"?

Memang tidak rugi bagi yang ingin mendapatkan Serum Dr Beau kerana ia sangat sesuai digunakan yang yang mempunyai masalah parut, jeragat, kulit kusam, kulit berminyak dan jerawat. Bagi korang yang berminat boleh mendapatkan Serum Dr Beau dengan harga hanya RM 96 sahaja.

Maklumat Lanjut

Bagi yang ingin mendapatkan produk Dr. Beau atau jika sebarang pertanyaan, sila hubungi menerusi laman berikut:

Website: https://drbeau.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/drbeaumalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/drbeau_official/
No. Telefon: 016 - 963 3443

1 comment:

  1. ramainya artis2 pakai,, nampak mudah nak pakai dalam bentuk kapsul mcm tu

    ReplyDelete

Powered by Blogger.