Cara Daftar Publisher MGID Alternatif Kepada Google Adsense

Cara Daftar Publisher MGID Alternatif Kepada Google Adsense|PERNAHKAH anda tahu tentang satu iklan berbayar yang dikenali sebagai MGID? Apa itu MGID yang anda perlu tahu? MGID merupakan salah satu pengiklanan yang dibayar berdasarkan CPC dan CPM. Bagi anda yang masih belum ada sebarang iklan dari Google Adsense ataupun iklan yang lain seperti Adnow, Mobicow, Popads dan Nuffnang. Anda patut cuba apply sebagai publisher di MGID sebagai alternatif kepada adsense.

Cara Daftar Publisher MGID Alternatif Kepada Google Adsense

Iklan MGID amat sesuai dipasang dibawah posting blog kerana tampilannya yang berupa seakan thumbnail. Walaupun dikatakan nilai CPC jauh berbeza dengan Adsense, tetapi anda mampu menjana duit dengan iklan MGID sekiranya blog anda mempunyai jumlah trafik yang cukup tinggi.

Kelebihan Publisher Iklan MGID


  • Tidak menggangu loading blog atau menjadi ia lembab
  • Minimal pembayaran hanya $100, NET 30 sekiranya melalui PayPal, $1000 melalui wire transfer
  • Nilai CPC dan CPM yang ringgit
  • Iklan responsive untuk semua device
  • Fill rate 100%
Cara Mendaftar Publisher MGID


Cara Daftar Publisher MGID Alternatif Kepada Google Adsense

2. Masukkan email anda yang telah didaftar dan isikan 'Kod Keselamatan'. Kemudian, klik pada 'Apply'

3. Selain daftar menggunakan email, anda boleh daftar melalui 'Connect With Facebook'

4. Jika diterima akan dihantar melalui Email anda. 

5. Status blog yang didaftar masih 'On Moderate' yang bermaksud blog anda masih direview

6. Sekiranya 'On Moderate' sudah bertukar kepada 'Active' bermaksud iklan MGID sudah berfungsi dengan baik di blog/website anda. Anda akan diberikan Account Manager masing-masing melalui Email.

Cara Login Publisher MGID


Cara Daftar Publisher MGID Alternatif Kepada Google Adsense

2. Masukkan Email dan Password di ruangan disediakan. Kemudian, klik pada ruangan 'LOGIN'.

Demikian saja perkongsian mengenai cara daftar publisher MGID sebagai alternatif kepada Google Adsense. Selamat mencuba!

20 comments:

  1. Boleh bergabung dengan adsense tak?

    ReplyDelete
  2. Menarik juga ni.. Boleh try... Thanks sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try kak...pv kak mmng layak dpt ads tu

      Delete
  3. Replies
    1. Hihi..boleh try apply kak...kak bleh dpt tu

      Delete
  4. I have not heard of MGID before. Will check it out. Thanks for the tip off!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wc...U can try apply MGID..all the best

      Delete
  5. Nampak macam menarik boleh try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bleh try cik ash...sng jgak syarat nk apply

      Delete
  6. Will surely check this out! Thanks for letting us know!

    ReplyDelete
  7. ni boleh gabung dengan adsense tak lokman?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2...lokman dah tnya pihak mgid..die ckap boleh

      Delete
    2. nice. baru approved. boleh cuba hehe tq info ni

      Delete

Powered by Blogger.