Sinopsis Drama Titian Cinta (TV3)

Sinopsis Drama Titian Cinta (TV3)|NANTIKAN drama bersiri akan datang adaptasi novel Titian Cinta karya Ridhya Iman yang bakal mengisi slot Akasia TV3. Menampilkan gandingan baru Zul Ariffin dan Farah Nabilah. Turut membintangi dalam drama ini seperti Tisha Shamsir, Daler Yusuf dan Dian P. Ramlee. Drama ini diarahkan oleh saudara Heykal Hanifah dibawah terbitan Zamriez Golden Pictures.

Baca juga:
Lirik Lagu Asfan Shah - Sumpah Cintaku (OST Titian Cinta)

              Sinopsis Drama Titian Cinta (TV3)

JUDUL : TITIAN CINTA
TARIKH / MASA : 11 September 2017
SIARAN : Slot Akasia TV3
PENULIS NOVEL : Ridhya Iman
PENGARAH : Heykal Hanifah
TERBITAN : Zamriez Golden Pictures
SENARAI PELAKON : Zul Ariffin, Farah Nabilah, Daler Yusuf, Tisha Shamsir, Dian P. Ramlee, Marisa Yasmin

WATAK PELAKON
Zul Ariffin sebagai Umayr Harris
Farah Nabilah sebagai Rahadatul Aisy
Daler Yusuf  sebagai Rayyan
Tisha Shamsir sebagai Sofia

SINOPSIS TITIAN CINTA

Kisah cinta antara Umayr Harris dan Rahadatul Aisy. Aisy pulang ke tanah air setelah 4 tahun merantau di bumi London dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Kepulangan Aisy memang dinantikan Harris yang menyesal dengan tindakan lalu kerana termakan hasutan Sofia. Perginya Aisy ke kota London adalah kerana dihalau bagai kucing kurap oleh suaminya sendiri ekoran fitnah yang dilakukan oleh Sofia.

Harris ingin menebus khilafnya. Kerana cemburu, dia sanggup menghina isteri sendiri. Kerana gagal mengawal baran, dia tegar menyakiti tubuh isteri dengan tangan sendiri. Kini, dia mahu menebus semuanya.

Pelbagai cara dilakukan oleh Harris untuk memikat semula hati Aisy. Penerimaan Harris terhadap kekurangan dirinya buatkan Aisy akur pada jodoh dan ketentuan Ilahi.

Saat bahagia menjelma, mendung datang lagi. Pelbagai dugaan menimpa mereka. Aisy tidak dapat mengandung. Kehadiran semula Sofia menempel cinta Harris. Campur tangan ibu mertua Aisy memburukkan keadaan. Kemunculan Rayyan, lelaki tampan bermata hazel membuatkan Harris dihambat rasa cemburu yang tak bertepi.

Siapakah Rayyan sebenarnya di hati Aisy? Akankah bahagia menjadi milik mereka nanti?

Mampukah titian cinta mereka yang sudah retak menanti belah itu dicantum kembali? Atau, mungkinkah Rayyan layak menjadi pengganti?

No comments

Powered by Blogger.