Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah|TAHUKAH tentang disebalik rahsia kejayaan semasa temuduga di sektor kerajaan? Apakah rahsia disebalik mudah lulus temuduga di kerajaan? Saban hari ke hari ada peningkatan permohonan temuduga di sektor kerajaan awam. Tapi adakah anda benar-benar anda layak diterima semasa ditemuduga? Adakah anda mempunyai formula tersendiri dalam mendapat pekerjaan di badan kerajaan?

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

Pastinya anda akan rasa gembira tak terhingga sekiranya diserap masuk ke dalam perkhidmatan awam. Kita sedia maklum bahawa bekerja di sektor awam terdapat pelbagai faedah atau manfaat seperti:

1-Tawaran gaji permulaan yang lumayan serta kenaikan gaji tahunan berdasarkan prestasi

2-Kemudahan perubatan sehingga selepas umur persaraan termasuk ibu bapa sendiri, pasangan dan anak-anak

3-Pemberian imbuhan-imbuhan tetap seperti perumahan dan perkhidmatan awam pada setiap bulan

4-Kemudahan pinjaman rumah, kenderaan dan komputer dengan kos pengurusan yang rendah

5-Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita

6-Peluang melanjutkan pelajaran sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)

7-Pemberian Cost of Living Allowance (COLA)

8-Mendapat taraf jawatan tetap selepas tamat tempoh percubaan

9-Kemudahan pencen selepas bersara

Banyak faedah kan sekiranya anda mendapat pekerjaan di sektor awam. Apakah tips mudah lulus semasa temuduga kerajaan? Jom teruskan membaca tips dibawah!

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

Tip Mudah Lulus Temuduga Kerajaan

Sekiranya anda nak tahu apa tips mudah untuk lulus temuduga kerajaan. Berikut saya akan mendedahkan segala ilmu dan tips mudah lulus temuduga kerajaan:

1. Penjelasan terperinci tentang 11 rahsia berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temu duga.

2. Ketahui 9 kriteria calon temu duga yang dipilih dalam temu duga kerajaan. Kriteria ini akan dinilai sepanjang temu duga. Anda perlu bersedia dengan mengetahui kriteria-kriteria tersebut supaya anda dapat menonjolkan diri anda seperti yang dikehendaki oleh panel temu duga kerja kerajaan.

3. Pembongkaran rahsia persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga kerja kerajaan. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.
Pendedahan Teknik “Competency Based Interview (CBI)” yang perlu diketahui oleh calon-calon temu duga kerja kerajaan.

4. Pembongkaran 31 tips mudah untuk berjaya dalam temu duga kerja kerajaan. Anda akan didedahkan tentang panduan yang perlu diikuti supaya anda lebih tenang dan yakin menghadapi sesi temu duga. Ketahui tip-tip mudah ini dan kemudian anda praktikannya.

5. Adab temu duga dan etika pakaian yang PERLU dan ELAKKAN semasa menghadiri temu duga kerajaan. Pandangan pertama panel temu duga terhadap anda adalah sangat penting untuk anda ‘menawan’ mereka.

6. Pembongkaran 4 proses temu duga kerja kerajaan dalam bentuk grafik yang mudah difahami. Setiap proses mengandungi perkara-perkara penting yang dinilai oleh panel temu duga. Pengetahuan mengenai proses-proses ini akan meningkatkan keyakinan anda semasa menghadiri temu duga.

7. 20 Contoh soalan berserta jawapan yang popular di kalangan panel temu duga. Jawapan anda sangat penting untuk menentukan kejayaan temu duga yang anda telah hadiri.

8. 115 Tambahan soalan-soalan temu duga supaya anda lebih bersedia dan yakin. Pengetahuan mengenai soalan-soalan tersebut serta latih tubi menjawabnya mampu menonjolkan kelebihan diri anda berbanding calon-calon lain.

9. 6 Rahsia yang perlu anda ketahui dan lakukan untuk berjaya dalam temu duga kerajaan.

10. Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bagi menghadiri temu duga kerajaan. Walau pun sesuatu perkara itu dianggap mudah dan remeh, tetapi ia boleh mengurangkan markah temu duga anda.

Ebook Rahsia Mudah Lulus Temuduga Kerajaan

Ingin tahu lebih lanjut tentang rahsia mudah lulus temuduga kerajaan, anda boleh mendapatkan Ebook DISINI mulai sekarang..

KLIK 👉 Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

2 comments:

Powered by Blogger.