Sinopsis Drama Ops Cinta Din Sardin (TV9)

NANTIKAN drama bersiri terbaru Ops Cinta Din Sardin kesinambungan daripada telefilem Din Sardin. Drama arahan Nazir Jamaluddin ini dibintangi pelakon hebat seperti Mira Filzah, Izzue Islam, Niena Baharun, Bell Ngasri, Ariff Aziz, Syazwan Hassan dan ramai lagi. Akan disiarkan di TV9 menerusi slot Kelakarama.

               Sinopsis Drama Ops Cinta Din Sardin (TV9)

JUDUL : OPS CINTA DIN SARDIN
EPISOD : 20 episod
TARIKH / MASA : 11 Ogos 2017, 8.30 mlm
SIARAN : Slot Kelakarama TV9
PENGARAH : Nazir Jamaluddin
TERBITAN : Mache AllStar United Sdn Bhd
PELAKON : Izzue Islam, Mira Filzah, Sasqia Dahuri, Delimawati, Kazaruddin Saisi, Bell Ngasri, Niena Baharun, Syazuwan Hassan, Taufiq Hanafi, Jaja Iliyes, Azhan Rani, Anne Ariffin, Amir Rajalawak, Iswan Ismail, Putra Amaris, Ucop Cecupak, Fetty Dzul, Din Glamour, Ariff Aziz, Afzan A Rahman

WATAK PELAKON
Izzue Islam sebagai Din Sardin
Mira Filzah sebagai Che Ta
Sasqia Dahuri sebagai Suraya
Niena Baharun sebagai Cik Murni
Bell Ngasri sebagai Azam
Syazuwan Hassan sebagai Daud
Taufiq Hanafi sebagai Kamarul
Azhan Rani sebagai Tuan Zul
Iswan Ismail sebagai Iskandar
 
SINOPSIS OPS CINTA DIN SARDIN

Mengisahkan seorang pemuda bernama Din Sardin yang sudah bosan bekerja di kilang memproses ikan sardin. Kerana jemu dia nekad untuk berhenti kerja. Baginya dia perlu mengubah nasib diri jika mahu berjaya dan dalam masa yang sama bercita-cita mahu mencari calon isteri yang mampu membawanya berjaya dalam hidup.

Dalam perjalanan mengejar cita-cita, dia berhadapan dengan seribu satu dugaan. Namun nasibnya berubah apabila dia diterima masuk sebagai salah seorang anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Selepas itu, hidup Din mula berubah dan semangatnya kembali mekar untuk mendapatkan cinta Che Ta.

Din Sardin menjadi anggota JPJ dan bercinta dengan Su sejak sama-sama dalam latihan. Kebetulan pula Che Ta bertugas menjadi jurulatih di pusat latihan itu, menemukannya dengan Din Sardin. Percintan Din Sardin dan Su Berakhir. Din dipindahkan ke Putrajaya, dan diserapkan satu unit dengan Che Ta yang menjadi ketuanya. Din berusaha mendapatkan cinta Che Ta. Su kemudian dipindahkan juga ke Putrajaya. Su ingin kembali kepada Din, tetapi Din menolak kerana Din mengejar cinta Che Ta. Su kecewa. Che Ta pula menolak cinta Din Sardin. Din Sardin pula yang kecewa. Dia mahu kembali kepada Su, tetapi Su sudah ada teman lelaki baru. Din Sardin kecewa. Hinggalah dia berubah menjadi anggota JPJ yang paling cemerlang dan dia berjaya menambat hati Che Ta semula.

3 comments:

Powered by Blogger.