JDT FC Perkenalkan Kit Baru Untuk Musim 2017/2018


Johor Darul Ta'zim Football Club (JDT FC) secara rasmi telah melancarkan jersi pasukan baru untuk musim 2017/2018 selepas memasuki ke dalam kerjasama dengan Nike Malaysia.

Tiga tahun permulaan kerjasama hari ini merangkumi empat pasukan di bawah JDT FC, iaitu JDT  ke Liga Super, JDT II ke Liga Perdana Inggeris, JDT III untuk Piala Presiden dan JDT IV untuk Piala Belia.

Setiap pasukan akan ditaja kit lengkap, tidak kira di dalam atau di luar padang.

Nike Malaysia pengurus pemasaran, Nino Priambodo berkata penajaan itu membuktikan kesungguhan Nike untuk menyokong atlet tempatan dan semangat sukan.

"Kita sedar bahawa pasukan JDT yang mempunyai rekod yang baik dan merupakan pasukan yang ditakuti dalam bola sepak Malaysia," katanya dalam satu kenyataan sempena pelancaran jersi di sini, malam ini.

Sementara itu, Presiden JDT FC Tunku Tun Aminah Sultan Ibrahim berkata kerjasama itu menunjukkan bahawa Nike mempunyai semangat kesukanan yang tinggi sama seperti pasukan JDT.

Majlis itu dirasmikan oleh Naib Presiden JDT Datuk Zulkurnain Kamisan yang diiringi oleh Presiden Persatuan Bola Sepak Johor Datuk Ismail Karim dan JDT bendahari Datuk Abd Latif Bandi dan disaksikan oleh beribu-ribu penyokong di Johor Baru City Square.

Ini adalah kali kedua JDT bekerjasama dengan Nike selepas yang pertama pada tahun 2015. - Bernama


No comments

Powered by Blogger.