Sinopsis Drama Abang Bomba I Love You (Astro)

                                   Abang Bomba I Love You

Drama terbaru adaptasi novel Abang Bomba I Love You karya Mia Kiff Azlisha akan menemui penonton di Astro Ria. Bakal menyaksikan gandingan baru Hisyam Hamid dan Amira Othman sebagai teraju utama drama. Drama bersiri 16 episod itu diarahkan oleh  MP Roslin dibawah penerbitan Global Station Sdn Bhd. Dijadualkan bersiaran pada 12 September nanti.

JUDUL : ABANG BOMBA I LOVE YOU
EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 12 September 2016
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 10.00 malam
SIARAN : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
PENGARAH : MP Roslin
TERBITAN : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Hisyam Hamid, Amira Othman, Nadya Syahera, Jaslin Puasa, Kazar Saisi

WATAK PELAKON
Hisyam Hamid sebagai Rayqal
Amira Othman sebagai Lily
Nadya Syahera sebagai Mawar
Jaslin Puasa sebagai Haziq

SINOPSIS ABANG BOMBA I LOVE YOU

Perkenalan Lily dengan Rayqal, seorang anggota bomba merapatkan hubungan mereka sebagai adik dan abang. Jasa baik Rayqal menyelamatkan nyawa Lily berkali-kali membuatkan Lily menganggap lelaki itu bagaikan superherodalam hidupnya. Lily sangat mengagumi kerjaya Rayqal dan teruja memandang lelaki itu sehingga sentiasa melakukan kejutan demi menarik perhatian lelaki itu. Namun, sayangnya Rayqal hanya menganggap Lily sebagai adik yang kurang perhatian dan kasih sayang keluarga.

Hubungan baik mereka terlerai tatkala Mawar, kakak kandung Lily dan Rayqal saling jatuh cinta. Mawar yang sememangnya mahu merampas segala kesayangan Lily kerana dendamnya, menyebabkan Lily patah semangat dan hubungannya dengan Rayqal rosak disebabkan fitnah yang Mawar lakukan.

Perkahwinan Rayqal dan Mawar yang bakal berlangsung membuatkan Lily membawa diri dan berazam melupakan cinta dalam arlogi masa. Salahkah seorang budak mentah jatuh cinta pada lelaki berkerjaya jika dia mampu memandu arah cinta itu? Mampukah Lily melupakan Rayqal, setelah sekian lama berkelana di bumi asing? Adakah kepulangannya mampu menghentikan gelora cinta di jiwanya?

GAMBAR PELAKON

                               Pelakon Abang Bomba I Love You

Sumber: myinfotaip.com

No comments

Powered by Blogger.