Sinopsis Drama Hantu Punya Bos (TV3)

                  Hantu Punya Bos

MIG Beats Sdn Bhd akan membawakan drama komedi romantik bertajuk Hantu Punya Bos adaptasi daripada novel karya Dekna Lee terbitan Love Novel. Shukri Yahaya akan bergadingan dengan pelakon baru, Intan Najuwa selaku teraju utama. Drama bersiri 20 episod itu diarahkan oleh Feroz Kader.

JUDUL : HANTU PUNYA BOS !
EPISOD : 20 episod
TARIKH / MASA : 28 Disember 2016
SIARAN : Slot Iris TV3
NOVELIS : Dekna Lee
PENGARAH : Feroz Kader
TERBITAN : MIG Beats Sdn Bhd
PELAKON : Syukri Yahya, Intan Najuwa, Aizat Hassan, Juliana Marin, Afiera Riana, Fahmy Reza, Iszander Nor, Vicha Saywho, Serina Redzuawan, Tash Yong

WATAK PELAKON
Shukri Yahaya sebagai Arrayyan Zainuddin
Intan Najuwa sebagai abby
Aizat Hassan sebagai Hisyam
Julia Marin sebagai Diela
Afiera Riana sebagai Suzanna
Fahmy Reza sebagai Azham
Iszander Nor sebagai Wandi
Tengku Fiella sebagai Lisa
Vicha Saywho sebagai Maira
Serina Redzuawan sebagai Rozie
Tash Yong sebagai Ain

SINOPSIS HANTU PUNYA BOS

Bekerja sebumbung dengan Arrayyan Zainuddin, memang tidak pernah terlintas di fikiran Abby. Tambahan pula setelah mendengar kutukan Diela terhadap lelaki itu. Setiap hari, ada sahaja aduan yang Abby terima daripada Diela sehinggakan hatinya ikut menyimpan rasa benci terhadap lelaki bernama Arrayyan itu.

Baru hari pertama Abby bekerja di situ, Arrayyan sudah naik gila! Setiap kali dia menjerkah, Abby ikut membalasnya dengan jerkahan, ‘hantu punya bos!’. Kadang-kadang Abby sertakan dengan bonus, iaitu penampar! Terkedu Arrayyan dibuatnya. Mujurlah Abby ada alasan! Melatah! Kalau tidak sudah pasti tapak tangannya singgah ke muka Abby semula.

Entah sejak bila, dari meluat tengok Abby, kini dia mahu melihat Abby selalu! Kewujudan Wandi membuatkan dia tidak tentu hala. Dia terpaksa mengambil langkah agresif dengan ‘mengheret’ gadis itu ke Melaka bersamanya untuk meluahkan rasa cinta yang baru berputik itu. Dapatkah Abby menerima bos yang berperangai hantu itu?

No comments

Powered by Blogger.